Top 10 nasvetov za zdrave lase leta 2019: ultimativni vodič nege las

nasveti za zdrave lase

Zdravi lasje so plod dolgoročnega truda ali bolje rečeno nekaj potez, ki bi morale biti del nege. Kot pravijo, lasje so krona vaše lepote, zato morate skrbeti zanje. Če želite imeti zdrave lase, morate upoštevati teh top 10 nasvetov za zdrave lase 2019.

Za vas smo pripravili 10 enostavnih nasvetov, s katerimi boste lase ohranili zdrave, dolge, sijoče in zelo močne. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, kako vam ta vrhunski vodič za nego las lahko pomaga in kako lahko poskrbite za svojo lepotno krono.

Seznam 10 najboljših nasvetov za zdrave lase 2019

1. Poslušajte potrebe svojih las

Poslušanje potreb vaših las je prvo pravilo na seznamu top 10 nasvetov za zdrave lase 2019. Nimamo vsi enakih las in s tem ne mislimo samo na obliko las – kodrasti, valoviti ali ravni. Tu mislimo tudi na debelino las, njihovo dolžino, barvo, genetsko dednost, volumen in drugo. Vse te lastnosti pripeljejo do edinstvene kombinacije: vaši lasje.

Zato ni dovolj, da se držite priporočil znanih ali oglaševalskih kampanj. Spremljajte reakcije vaših las na morebitne nove spremembe ali izdelke, ki jih uporabljate. Le tako boste lahko ugotovili, kaj potrebujejo vaši lasje in kako lahko zadovoljite njihove potrebe.

2. Postrižite jih na vsaka 2 meseca

Tudi če želite lase imeti dolge, to še ne pomeni, da je zdravo, če jih ne postrižete leto dni. Vsaka 2 meseca obiščite frizerja in mu povejte, da želite pustiti vase lase dolge in on / ona vas bo postrigel/a toliko kot je potrebno. Še več, opazili boste, da sveže postriženi lasje rastejo hitreje. R

3. Hidrirajte jih od znotraj

Pijte veliko vode in uživajte zdrave maščobe. Hidratacija od znotraj se vedno opazi na koži, nohtih in laseh. Če vaši lasje niso sijoči, krhki ali zelo špičasti, je to lahko eden od razlogov pomanjkanje notranje hidracije.

4. Maske / balzami so nujni

Poleg hidratacije od znotraj je pomembno, da dosežemo neposredno uporabo določenih izdelkov. Ne glede na šampon, ki ga uporabljate, ki obstaja tudi za mastne ali suhe lase, morata biti vaš balzam in maska ​​zelo vlažilna. Nanašamo jih na konice las in na dolžino las, pri vsakem umivanju. Balzam pustite nanšenega vsaj 2-3 minute, sicer njihova uporaba ne bo imela učinka.

5. Pazite, kako ravnate z lasmi

Ko uporabljate glavnik ali krtačo za česanje, bodite previdni, da ne potegnete preveč močno. Začnite z konicami in se postopoma vzpenjajte, dokler ne greste skozi celotne lase. Nasilno las ne razčesujte, saj lahko to pokvari pramene ali oslabi korenino. Lase poskušajte razčesati vsaj 2-krat na dan, zjutraj in zvečer, za lase pa uporabite posebno krtačo.

6. Lase previdno oblikujte

Tako kot to naredite, tudi pričeska ne rabi biti bolečina za vaše lase. Ko jih razčešete z krtačo, ne potegnite premočno, likalnik in lasne podalške uporabljajte čim manju in bodite previdni s kodralniki, ki vam lahko zapletejo lase in vas prisilijo, da le te vlečete, ko jih razčesujete.

7. Ne delajte preveč sprememb

Ženske rade spreminjajo videz in mnoge to počnejo vsaj enkrat na leto. Predvsem se te spremembe nanašajo na barve, na katero pogosto vpliva moda sezone. Če imate sive lase in je barvanje nujno, poskusite barvati samo korenine, da ne boste vsakič trpinčili las.

8. Sušite jih naravno

Vemo, da ste zjutraj po tuširanju v naglici in sušilec za lase reši težavo v samo 5 minutah. Toda njegova prekomerna vročina, ki jo uporabljamo večkrat na teden, lahko lase preveč izsuši.Ko izstopite iz prhe, zamenjajte 2-3 brisače, da vpijejo vodo iz las ali pa uporabite bombažno majico, ki absorbira vodo, vendar prepušča zrak.

Če torej nimate časa, da bi lase popolnoma posušili naravno, boste na ta način sušilnik uporabili veliko manj – samo za dokončanje sušenja, ki ste ga začeli z brisačo.

9. Uporabite naravne sestavine ali zdravila

Narava ima na desetine sestavin, ki lahko naredijo čudeže za vaše lase. V zvezek zapišite nekaj idej za lasne maske, ki si jih lahko pripravite 2-3 krat na mesec, kot priboljšek za vase lase v prostem popoldnevu. Uporabite lahko olja, sokove, sadne ali zelenjavne paste in celo zeliščne čaje. Pazite na morebitne lokalne alergijske reakcije.

10. Ne zavijte jih preveč tesno

Lasje, ki so pretesni, lahko vplivajo na vaše lase in celo povzročijo glavobole. Ohlapno jih zavijte, jih spnite z sponko ali jih spnite v nizek čop, ki ne potrebuje trde elastike ali preveč sponk za lase.

Sledite temu vrhunskemu vodiču nege las za leto 2019 in ne izgubljajte svoje lepote.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *