Je spanje z mokrimi lasmi slaba ideja?

spanje z mokrimi lasmi

Je torej spanje z mokrimi lasmi problematično? Ali lahko spanje z mokrimi lasmi povzroča prhljaj in srbeče lasišče?

V svetu lepote obstajajo stvari v katere sploh ne dvomimo, saj jih slišimo znova in znova. Ena od teh je, da se v posteljo ne smemo odpraviti z mokrimi lasmi. Kot verjetno veste iz lastnih izkušenj se je zjutraj težje spoprijemati z njimi.

Kaj se torej zgodi v takih primerih? Lasje se posušijo, vendar so divji in niso seveda niso oblikovani po naših željah. Včasih jih je potrebno ponovno navlažiti, da ustvarimo želen izgled. Vsekakor pa to ne pomeni, da je konec sveta, če se odpravimo spat z mokrimi lasmi.

Kako spati z mokrimi lasmi

Če po večernem tuširanju ne uporabljate sušilca za lase, imate dve možnosti – ali se zbudite z lasmi, ki štrlijo na vse konce ali pa z zavozlanimi konicami las. Ali lahko to kako preprečimo? Oglejte si najboljše predloge za dneve, ko se ne moremo izogniti spanju z mokrimi lasmi:

Svilena blazina. Preden preizkusite katero koli drugo možnost, razmislite o nakupu svilene blazine. Mnoga dekleta se sprašujejo kako lahko čez noč, med spanjem, pričarajo čudovite valove v laseh. Tovrstna blazina je rešitev: ta vzglavnik bo med spanjem poskrbel za to da bodo lasje ostali v želeni obliki in, da se ne bodo zapletali.

Balzam ali razpršilo. Oboje bo zgladilo vaše lase in jim dalo dodaten sijaj. Po tuširanju nanesite izdelek za nego las in ga razmažite po dolžini. To je nasvet za tiste, ki želijo želijo med spanjem ustvariti videz popolnoma ravnih las.

Francoska kita. Čeprav se navadna kita morda zdi mamljiva ideja, se lahko zjutraj soočite z neželenim puhastim izgledom las. Poskusite francosko kito, ki se začne spletati pri samem vrhu. Na ta način boste ustvarili čudovite valove in se hkrati izognili puhastemu izgledu.

Miti in resnice o spanju z mokrimi lasmi

Obstaja kar nekaj mitov na temo spanja z mokrimi lasmi. Spodaj si lahko preberete ali je v njih kaj resnice.

Ali spanje z mokrimi lasmi lahko povzroči boleče grlo?
Ne. Virusom je vseeno, ali je vaša glava suha ali mokra. Res je samo, da hladne temperature zmanjšajo moč imunskega sistema. Vendar se ne boste prehladili samo zato, ker spite z mokrimi lasmi.

Ali lahko povzroči prhljaj?
Če ste nagnjeni k prhljaju, lahko spanje z mokrimi lasmi stanje poslabša. Poleg tega lahko povzroči draženje in srbeče lasišče.

Ali lahko povzroči slepoto?
Ta domneva je popolnoma napačna. Če spite z mokrimi lasmi, ne boste izgubili vida.

Ali lahko spanje z mokrimi lasmi povzroči uši?
To je le še en mit, čeprav verjamemo, da so mokre blazine lahko privlačne za različne mikroorganizme in pršice.

Ali povzroča duševne motnje?
Ne, definitivno ne. To je zgolj mit, ki nima nobene osnove na dejstvih.

Ali lahko spanje z mokrimi lasmi povzroči izpadanje las?
Ko so vaši lasje mokri, se precej zlahka zapletejo in postanejo bolj krhki in občutljivi na lomljenje in cepljenje konic. Vendar pa je izguba las precej pogosto dedna bolezen ali posledica drugih zdravstvenih težav. Samo spanje z mokrimi lasmi 1-2 krat na mesec ne bo povzročilo drastičnega izpadanja las, prisežemo.

Ali lahko spite z mokrimi lasnimi podaljški?
Bolje je, da tega ne počnete. Če uporabljate lasne podaljške je bolje, da si lase pred spanjem posušite.

Lahko spite na svileni blazini z mokrimi lasmi?
Da, to je odlična ideja, saj lahko svilena blazina zmanjša trenje, ki zapleta lase in otežuje oblikovanje.

Še eno podobno vprašanje je, kako spati z mokrimi kodrastimi lasmi, da bodo zjutraj izgledali kar se da odlično. No, obstaja nekaj možnosti, na primer spanje z visoko speto figo ali pa kitami.

Zdaj vidite, da imate lahko mokre lase kljub nekaterim stranskim učinkom pod nadzorom, zgoraj našteti nasveti pa vam lahko pomagajo obvladovati situacijo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *