Kurilci maščob: 8 najboljših izdelkov, ki pomagajo zmanjšati prekomerno težo

8 izdelkov ki pomagajo zmanjšati prekomerno težo

Kako lahko učinkovito shujšamo? Specialisti pravijo, da je potrebno aktivirati določene fiziološke procese. To lahko dosežejo kurilci maščob ki:

• Razstrupljajo telo
• Pospešijo presnovo
• Zmanjšujejo prekomeren apetit

Kurilci maščob: 8 izdelkov, ki pomagajo zmanjšati prekomerno težo

Telo mora biti razstrupljeno oziroma čisto strupenih snovi in odvečnih tekočin, da se lahko učinkovito odzove na uravnoteženo prehrano, katere cilj je kurjenje maščob. Za hujšanje so potrebne: zdrave sestavine, določene rastline, rastlinska vlakna, uživanje sadja in zelenjave, treba pa se je tudi izogibati vsem nezdravim vplivom okolja.

Pomembno je tudi nadzorovati občutek lakote in se izogibati prekomernemu vnosu kalorij, tako namreč kopičimo odvečne kilograme. Vnos rastlinskih vlaken oziroma vlaknin, je koristen pri vsaki dieti, še posebno pri tistih katerih namen je hujšanje. Vlaknine z absorpcijo vode v želodcu in črevesju povečajo svoj volumen. Večji volumen hrane pomeni, da smo prej in dlje siti, ter posledično v telo vnesemo manj kalorij.

1. Kofein

kofein

V majhnih količinah kofein pomaga pri oksidaciji maščob in telesu daje več energije. Marsikdo uživa pijače na osnovi kofeina, še posebej zjutraj, da se osveži, vendar je pomembno je, da kofeina ne zlorabljate, saj lahko zlahka zasvoji.
Da kar najbolje izkoristite pozitivne učinke kofeina je dovolj že, da zjutraj popijete samo eno (nesladkano) skodelico kave. Kava ima tudi diuretični učinek, zato jo je najbolje zaužiti pred odhodom od doma.

2. Beljakovine

Beljakovine

Beljakovine pomagajo povečati mišično maso in vzdrževati normalno in zdravo telesno težo. Ena od kompleksnih beljakovin, ki pomagajo pri hujšanju se imenuje kazein. Kazein ima visoko vsebnost hranil in malo kalorij. Sirotkine beljakovine pa so vir aminokislin, ki so zelo pomembne za ohranjanje zdravega telesa.

3. Listi zelenega čaja

Listi zelenega čaja

Listi zelenega čaja so prav tako kurilci maščob. Listi se uporabljajo v obliki čaja ali drugih napitkov. Listi zelenega časa vsebujejo antioksidativne lastnosti in minerale. Zavirajo apetit, pomagajo pri kurjenju maščob in odpravljanju odvečnih kilogramov, še posebej, če vzdržujete tudi pravilno prehrano in dnevno telovadite.

4. Brezovi listi

Brezovi listi

Eden izmed dobrih kurilcev maščob so tudi brezovi listi. Uživamo jih v obliki čaja. Ta pripravek lajša vnetje in bolečine v sklepih, dobro vpliva na sečila, omili bolečine v mišicah,

ima diuretični učinek, zmanjšuje odvečno tekočino v telesu, zdravi drisko, preprečuje raka, pospešuje presnovo in seveda pospešuje kurjenje maščob.

5. Cikorija

Cikorija

Navadni potrošnik oziroma cikorija dobro vpliva na zmanjšanje telesne teže. Znižuje holesterol, spodbuja izločanje žolča, je dobro zdravilo proti težavam z jetri, lajša simptome protina oziroma putike, znižuje vročino in krepi imunski sistem.

6. Spirulina

Spirulina

Spirulina prav tako spada v kategorijo kurilcev maščob. Ob uživanju na prazen želodec daje občutek sitosti. Vsebuje esencialne aminokisline in mineralne snovi pomembne za zdravje. Povečuje odpornost telesa in krepi imunski sistem.

7. Cimet

Korenina sladkega korena

Cimet je zelo učinkovit v boju s kilogrami. Cimet pomaga zmanjšati apetit, preprečuje črevesne okužbe in spodbuja prebavo.

8. Korenina sladkega korena

Domače ime za to zdravilno rastlino je likviricija. Uporablja se pri uravnavanju telesne teže. Zniža raven holesterola v krvi in pomaga pri boju z debelostjo. Čaj iz sladkega korena zmanjšuje tveganje za nastanek raka, pomaga pri razstrupljanju telesa, zdravljenju kandidiaze, normalizaciji ravni krvnega sladkorja. S pomočjo flavonuidov in fitosterolov pa tudi zmanjšuje vnetni proces.