Katere so najboljše pričeske za tanke lase?

tanki lasje

“Imam zelo tanke lase. Ne, imam ZELO ZELO tanke lase, tako da mi večina pričesk, ki jih najdem na internetu, ne ustreza. Kaj storiti? Ali lahko predlagate res delujoče pričeske in pričeske za super tanke lase? Ali je to brezupno? “

Veliko žensk se mora sprijazniti s tem, da ima fine in tanke lase, ki jih lahko povzročijo tako dednost kot tudi pridobljene težave. Čeprav se lahko ti dve značilnosti zdita precej podobni, obstaja razlika med lepimi in tankimi lasmi, kar je pomembno razumeti pri izbiri prave frizure ali oblike pričeske.

Fini lasje pomenijo, da je vsak posamezen pramen tanek; je premehka, ima pomanjkanje volumna in hitro izgubi obliko.

Tanki lasje (ali redki lasje) pomenijo, da je na glavi manj mešičkov, če pa le tej niso pravilno pritrjeni, je možno na nekaterih mestih videti lasišče.

Prvi klic na pomoč je, da ne morete oblikovati las in se zavedate, da ni predhodne gostote: zdi se, da so lasje postali finejši. A v resnici so postajali tanjši.

Možni vzroki za zelo tanke lase

Zelo tanke lase lahko povzročijo:

  • staranje
  • stres
  • nepravilna rutina nege las;
  • slabe navade, kot so kajenje in alkohol;
  • nezdrava prehrana;
  • velika izguba teže;
  • zelo tanki lasje po porodu – poporodne spremembe ravni hormonov;
  • mehanske poškodbe (npr. poškodbe glave);
  • težke bolezni, ki izčrpavajo telo in odvzemajo vitalnost;
  • zelo tanki lasje po kemoterapiji in zaradi določenih zdravilih itd.

Ali tanki lasje pomenijo plešavost?

Če so vam lasje začeli izpadati, ni nujno, da to pomeni začetek plešavosti – navsezadnje, znano je, da obstaja določena norma količine las, ki izpada dnevno ali sezonsko. Vsekakor bi bila najboljša rešitev obisk trihologa, ki lahko strokovno oceni stanje las in pomaga rešiti to vprašanje.

Ali je bolje imeti kratke ali dolge tanke lase?

Striženje tankih las se izvaja tako na dolgih kot tudi na zelo kratkih laseh. Če imate radi dolge pričeske, se ni potrebno postiči na krajtko – dolžino lahko obdržite. Posvetujte se s svojim frizerjem.

Striženje primerno za zelo tanke lase

Praviloma so najbolj primerna ženska striženja za super tanke lase tisti, ki imajo plasti in teksturo. Ta pristop vizualno daje pričeski lahkotnost in volumen.

Bob Classic ali asimetričen rez – tankim lasem ustreza dolžina do ramen ramen in navzgor, do kljer je rez raven.

Pixie Ta drzna, raztrgana frizura bo čarobno preoblikovala tanke lase in je enostavna za oblikovanje – preprosto uporabite malo gela za lase ali laka za lase, da lase razpršite.

Zelo tanki kodri same lase naredijo bolj volumne in bujne. Zelo tankim kodrastim lasem lahko daste potrebno obliko in stil s postopnim striženjem.

Zelo tanki lasje na sprednji strani, stranski, razmršen ali naravnost postrižen frufru, bo rešil to težavo in vizualno dodal nekaj volumna.

Tanki lasje na temencih Asimetrične, stopnjevalne oblike z frufruji čez temence, bodo pomagale skriti pomanjkanje gostote las na tem območju.

Če želite skriti predele, kjer so lasje bolj redki, lahko uporabite izdelke iz naravnih bombažnih vlaken, rezultat bo več kot zadovoljiv:

Pričeske za zelo tanke lase

Ne pozabite, da so svetlejši lasje videti debelejši od temnih las. Za dodajanje dimenzije v tanke pramene uporabite tehnike, kot so barvanje in balayage ali poudarki.

Lahki valovi, kodri, voluminozna pletenica, pripeta bunka in ženske kombineže – to so čudovite pričeske za super tanke lase.

Naučite se še več novih načinov nošenja trakov za glavo, lase in čepice.

Lasulje in topperji za zelo tanke lase

Včasih so vaši lasje tako zelo tanki, da vam pričeske in striženje ne bo pomagalo. Na primer, če imate plešaste pasove. Torej, še ena rešitev so lasulje in različni podaljški za lase za zelo fine tanke lase, predvsem pripomočki kot so toppers in wiglets.

Poznamo veliko različic, ki se predvsem uporablja za oblikovanje las ali povečanje volumna tankih pramenov v tistih delih glave, kjer je to potrebno.

Podaljški za super tanke lase (ja, ne gre vedno za dolžino):

In seveda ne pozabite na različne terapije, ki spodbujajo rast las in kozmetične postopke, ki jih lahko izvajate doma (maske, masaže, vitamini itd.) ali v salonu (kot so mezoterapija, krioterapija, zdravljenje z ampulami.)