Kako ustvariti lahkoten make-up videz primeren za zabavo, poroko ali kakršnokoli drugo priložnost.

ako ustvariti lahkoten make-up videz primeren za zabavo

Z vami bomo delili 5 nasvetov.

V poletni sezoni si vsaka ženska želi izgledati čim bolj naravno, z ličili, ki koži omogočajo dihanje, hkrati pa zakrijejo nepopolnosti. Žal pogosto pretiravamo s kozmetičnimi izdelki. Vendar vizažisti in dermatologi priporočajo uporabo čim manj ličil. Kako torej ustvariti lahkoten make-up za zabavo ali kakšno drugo priložnost? Z vami bomo delili 5 nasvetov, ki jih morate upoštevati, preden se lotite ličenja.

1. Vlaženje kože

Zaščita kože pred močnimi sončnimi žarki je poleti zelo pomembna. Dolgotrajna izpostavljenost kože ultravijoličnim žarkom brez uporabe ustrezne zaščite pred soncem ne vodi le do gub, temveč tudi trajne obarvanosti, oziroma madežev. Zato je potrebno, da vsaka ženska kot del svojega make-upa uporablja vlažilno kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Ne glede na to, ali ustvarjate make-up videz za zabavo ali običajen delovni dan v pisarni, nikoli ne pozabite navlažiti kože.

2. Tekoči puder

Vsi želimo imeti popolno kožo. Na žalost večina od nas uporablja težek puder za boljšo prekrivnost. Ne glede na to, ali vprašate dermatologa ali vizažista, boste dobili enak odgovor – poleti je priporočljivo, da naši koži omogočimo dihanje in uporabimo bolj nežen in lahek puder. Zato raje izberite lahka ličila za zabavo, poroko ali katero koli drugo priložnost.

3. Obstojna maskara

Dobra in obstojna maskara je izjemno pomemben del vsakega make-up videza. Dolge in privihane trepalnice so točno tisto, po čemer hrepenijo ljubitelji ličil. Zato je pomembno, da izberete obstojno maskaro, ki bo trajala dlje in ne bo zbledela v vročem vremenu. Prepričajte se, da je vaša maskara dobre kakovosti, da vam ne bo uničila videza.

4. Kontura obrvi

Obrvi imajo zelo pomembno vlogo pri oblikovanju obraza katere koli ženske, zato moramo vedeti, kako jih oblikovati in poudarjati. Dobro oblikovane obrvi so ne le popolna izbira kadar želite lahkoten videz, ampak tudi na splošno izboljšajo vaš celoten videz. Vseeno pa jih poskusite ohraniti čim bolj naravne.

5. Uporabite lip-gloss

Tudi če imate raje mat ustnice, je poleti najbolje, da ustnice navlažite s prozornim ali barvnim lip-glossom, odvisno od vaših želja. Kvaliteten gloss vaš celoten videz povzdigne na novo raven. Ne pozabite ga uskladiti tudi z barvo vaše obleke.

To je bilo torej pet nasvetov za popoln poletni make-up videz primeren za zabavo, poroko ali katero koli drugo priložnost.