Kako izbrati pravo barvo las za porjavelo kožo?

Barva las za porjavelo kožo

Moja koža je zagorela in želim barvo las, ki bi izgledala dobro na meni. Ali se lahko pobarvam na sivo / srebrno?

Jesen je pravi čas, za eksperimentiranje z barvo las, s pomočjo katere boste poudarili čudovite odtenke las naravno obarvanih od sonca. Če želite pravilno izbrati novo barvo, morate dobro poznati svoj sezonski tip. Štirje so, ki jih imenujemo glede na letni čas, to je jesen, pomlad, zima in poletje. Morda imate hladen ten kože ali pa bolj toplo obarvano porjavelo kožo, na primer olivno ali pa zlato porjavelo polt, vse skupaj pa je odvisno od razmerja pigmentov (karoten, melanin in hemoglobin).

Obstajajo tudi drugi dejavniki, ki določajo barvo kože.
Ali jemljete prehranska zdravila s karotenoidi? Kako dolgo se ponavadi sončite? Morda pa imate naravno bolj porjavelo kožo? Vsi dejavniki so pomembni. Ton vaše kože (topel ali hladen) lahko poudarite s šminkami različnih barv (lila-roza in koralno roza). Če je vaš obraz videti svež in sijoč z lila-roza šminko, je vaš tip kože hladen. Če pa bolje izgledate v koralno rožnati šminki, potem je vaš tip kože topel.

Katere barve las izgledajo dobro na porjaveli koži?

Pa poglejmo še najboljše barve za porjavelo kožo:

Čokoladno rjavi lasje in porjavela koža so sijajna kombinacija; z rjavimi in rdečimi odtenki lahko hladni in topli toni čokoladnih las poudarijo vašo čudovito barvo kože.

Tudi črni lasje in porjavela koža se lahko lepo ujemajo, vendar je priporočljivo, da se izognete nevtralnim črnim odtenkom in raje izberite druge odtenke črne barve (na primer grafitna in elegantna črna ali pa barva temne čokolade).

Za porjavelo kožo so odličen dodatek tudi obarvani prameni, s katerimi poudarite barvo oči (na primer, rumeno blond ali pa temno rdeči odtenki odlično poudarijo hladen ten in zeleno-rjave oči).

Ne pozabite na medene in karamelne odtenke, saj se lahko porjavela koža in blond lasje v toplih in nevtralnih odtenkih zelo dobro zlijejo skupaj; tudi drugi odtenki srednje temne rjave so lahko odlična rešitev, še posebej v kombinaciji s sivimi očmi in olivno barvo kože.

Seveda pa ne smemo zanemariti pepelnatih odtenkov, saj so srebrni lasje v kombinaciji s porjavelo koži videti res čudovito. Učinek je še boljši, če ima vaša koža oliven podton. Skupaj z pepelnato rjavimi lasmi ta kombinacija pričara mediteranski videz.

In če imate temno kožo in rjave oči – kakšno barvo las izbrati? V tem primeru morate razmisliti o vinsko rdečih ali rumenkasto blond laseh. Stvar je v tem, da obstaja veliko odtenkov teh barv, tako da lahko vsak posameznik izbere ton, ki mu je najbolj všeč.

Kaj pa rdečelaske? Kombinacija rdečih las, porjavele kože in zelenih oči izgleda naravnost čudovito. Vendar se takšna kombinacija večini ljudi morda zdi nekoliko drzna, zato jo izberejo predvsem mlada dekleta.

Roza lasje na porjaveli koži izgledajo dobro le, če se uporabljajo svetli odtenki roza barve. Lahko pa tovrstna barva ustreza vsaki priložnosti.

No, zdaj veste, kako izbrati primerne barve las za porjavelo kožo glede na vaše značilnosti. Torej, glede na to, da obstaja ogromno možnosti za vsakogar vam predlagamo, da si barvo las izberete predvsem z obzirom na vaš sezonski tip.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *