LOW PEAK CHARLIE

IZVAJALEC LOW PEAK CHARLIE
Zvrst ROCK
Kraj LJUBLJANA
Člani Andrej Kresevič - vokal
Luka Križman - kitara
Lovro Velušček - bas
Blaž Kocina - bobni
Povezave Uradna stran
Facebook
MySpace
YouTube
Tweeter


Opis


Kras, Tolmin in Konfin združeni v Ljubljani, bi lahko rekli za skupino Low peak Charlie. Gre za posrečeno štiričlansko skupino, ki jih poleg matične domovine Primorske druži tudi obsedenost do ustvarjanja dobre glasbe, iskreno prijateljstvo in jeza nad trenutno družbeno situacijo.

Zgodba se je začela leta 2009, ko so se spoznali Andrej Kresevič - Fučkar, na kitari Luka Križman - Jimi, na basu Lovro Velušček – Lušči, za bobni pa Blaž Kocina – Kocina.  Vsi z nekaj izkušnjami iz prejšnjih bendov, vsi v iskanju nekaj novega, neznanega. Po nekaj skupnih jam sessionih so ugotovili, da je to tisto, kar jim manjka. In zgodba se je začela.

Bend si je v preteklem letu preko različnih natečajev zagotovil nastopanje na velikih slovenskih festivalih, kot sta Rock Otočec in Lent. Večkrat so se pojavil na RTV-ju v oddaji Glasbiator in navdušili kritike na natečaju Newcommer v Avstriji, saj so jim namenili nagrado za najboljšo ritem sekcijo festivala.

Glasbo Charliejev bi lahko opredelili kot mešanico funka in rocka, vendar bi bila taka opredelitev nehvaležna. Fantje se ne pustijo omejevati, saj črpajo iz različnih glasbenih zvrsti.

Low peak Charlie pa so najboljši prav tam, kjer morajo biti: v živo, na odru. Prepričajo s preprostostjo, natančnostjo in energijo. Prepričajo, ker imajo marsikaj za povedati. In to povedo v slovenščini. Prepričajo nas, ker so upravičeno jezni in glasni.  Za povrh vsega pa povsod, kamor gredo, naredijo še en dober Lowpeakcharlijevski žur.

Pesmi

Pesem S-LEPOTA
Album
Leto izdaje 2011
Pesem DOL VAS DAM
Album
Leto izdaje 2011
Pesem HROSCH KEBR
Album
Leto izdaje 2013
Pesem LE ROJ
Album
Leto izdaje 20172011 ® SLOROCK