BOHEM

IZVAJALEC BOHEM
Zvrst ROCK
Kraj TRBOVLJE
Člani Matic Jere - vokal
Marjan Kotnik - kitara
Manca Pinterič - klaviature
Dejvi Kotar - bas
Damir Pavlič - bobni
Povezave Uradna stran
Facebook
MySpace
YouTube
Tweeter


Opis


Datum 26.01.2004 si zagotovo zasluži posebno mesto v zgodovini rock glasbe, saj je tega dne izšel prvenec dotlej neznane skupine Bohem, z naslovom Življenje ni zločin. Mnogi bi sicer rekli, da to ni čista rock glasba, pač pa zaradi primesi živih godal, pevskega zbora in elektronike prej kakšen pop-rock ali simfo-rock. Vendar se skupina nikoli ni hotela opredeljevati na ta način. Rdeča nit njihove glasbe je rock, z veseljem pa puščajo prostor različnim zvrstem glasbe.

Skupina se je v studio odpravila z namenom, da prikrajša svoj koncertni repertoar za nekaj rock hitov, ki so jih do takrat preigravali. No, izguba na eni strani, a hkrati zelo dobra pridobitev na drugi. Ne le po mnenju skupine in njihovega producenta Boštjana Podlesnika iz studia Melopoja, pač pa tudi po zelo pozitivnih kritikah občinstva in glasbenih kritikov.
Skupino je med snemanjem sicer zapustil ritem kitarist Sašo Resnik – Sis, vendar Bohem-ov to ni ustavilo, da ne bi nadaljevali.
Rojstvo prvinskega prvenca – o tem priča vseh deset avtorskih skladb – je bilo proslavljeno na promociji, kjer je skupina poleg odigranega koncerta predstavila tudi svoj prvi videospot za pesem Kraljica sanj. In ker je bil resnično čas za uresničitev sanj, ne gre spregledati najpomembnejšega dogodka promocije. Čas in prostor sicer nič kaj posebnega; pač nekje ponoči, backstage, a vendar. Ker se v backstage-ih marsikaj dogaja, tudi tokrat ni šlo brez zanimivosti. Skupina je namreč dobila svojega prvega pravega, z dušo in telesom pri tem delu, manadžerja, Borisa Furlana – Primitivca. Z njim so razvili odlično sodelovanje, kar pričajo mnogi zelo dobro obiskani koncerti, pa tudi številni intervjuji po različnih medijih.

Nekje na poti med promoviranjem prvenca in ustvarjanjem novega materiala, so fantje in dekle posneli še dva videospota (9. junij in On je jaz), dobili nov prostor (v 300 let starem prostoru) za vaje, v tem paketu pa še dva roadija, ki Maticu, Dejviju, Macu, Damirju in Manci lajšata delo na koncertih in jih tja tudi prevažata. Dokaj nehvaležno delo, ki pa ga odlično opravljata in si resnično zaslužita prav posebno mesto med sodelavci skupine.

Pesmi

Pesem NIHČE IZ VESOLJA
Album
Leto izdaje 2013
Pesem VSE ŽE IMAŠ
Album
Leto izdaje 2013
Pesem POLJA MLADIH LET
Album NA DRUGEM BREGU
Leto izdaje 20142011 ® SLOROCK