BANDITI

IZVAJALEC BANDITI
Zvrst PUNK-ROCK
Kraj IDRIJA
Člani Matt B - vokal
BB Bandit - kitara, vokal
Mr. AJ - kitara, b.vokal
Red - bas, b.vokal
Bunny - bobni
Povezave Uradna stran
Facebook
MySpace
YouTube
Tweeter


Opis


Banditi so Idrijski punk rock band, ki delujejo od leta 2005. Skupino sestavlja pet članov benda. Najbolj poznani so po singlih Nick O'Teen (2007) in Rad bi le (2010).

Kmalu po snemanju svojih prvih demo posnetkov, so v sodelovanju z RTV Slovenija posneli prvi videospot za skladbo Nick O'Teen, ki ga je režiral Tadej Čater. Po svojem izidu je zasedel prvo mesto video lestvice Lestvica na drugem in se tam obdržal skoraj celo leto na prvih treh mestih. Ob koncu  sezone je bil proglašen za spot, ki je največkrat osvojil prvo mesto. Predvajal se je tudi na MTV Adria in Carli TV. Po uspehu prvega singla se je začela koncertna turneja po Sloveniji, kjer so Banditi igrali na samostojnih koncertih ali pa kot predskupina bandom, kot so Zablujena generacija, Siddharta, Go Betty go (ZDA) in drugi...
 
Leta 2008 so začeli pripravljati svoj prvenec ter ga poimenovali Society love songs, ki je izšel leta 2010 pri založbi Multi Records. Album so snemali v idrijskem Panker studiu pod producentsko taktirko Igorja Seljaka (Zablujena generacija), "mastering" posnetkov pa je v studiu The Closet (LA, ZDA) opravil Kemble Walters. Izidu albuma je sledil izid drugega videospota za skladbo Rad bi le, ki ga je režiral Iztok Žgavec. Rad bi le je v hipu postala najbolj priljubljena skladba med poslušalci skupine Banditi, koncert, ki je sledil izdaji plošče v Ortu baru, pa je bil razprodan.

Pesmi

Pesem FAILED SOCIETY
Album SOCIETY LOVE SONGS
Leto izdaje 2010
Pesem RAD BI LE
Album SOCIETY LOVE SONGS
Leto izdaje 2010
Pesem NEW TOMORROW
Album
Leto izdaje 2012
Pesem WALK AWAY
Album
Leto izdaje 2013
Pesem MONEY
Album TAKE THE STREETS
Leto izdaje 2014
Pesem RUSKI VOHUN
Album TAKE THE STREETS
Leto izdaje 20172011 ® SLOROCK